dinsdag 4 maart 2014

Krimse Burgerwachten en Militairen zetten zich schrap voor Komst van Troepen uit Kiev

De Krim heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de machthebbers - en door sommigen al coupplegers genoemd - in Kiev. Zij accepteren de nieuwe leiders niet omdat ze niet democratisch zijn gekozen. Ook bevalt het hen niet dat die nieuwe leiders het zo nodig vonden om meteen die belangrijke wet terug te draaien waarin stond dat ook Russisch op bijvoorbeeld de Krim mocht worden beschouwd als een officiële taal.

De Krim, te bereiken via voornamelijk twee hoofdwegen
Deze nationalistische nieuwe machthebbers in Kiev kunnen natuurlijk bogen op steun van de westerse landen waarvan we het oorlogszuchtige gezicht nog kennen van hun invloed in bijvoorbeeld Irak, Libië en Syrië. Kerry haalt weer alle propaganda uit de kast om de nieuwe nationalistische machthebbers vooral te presenteren als 'strijders voor vrijheid en democratie' en meer van dat soort onzin, zoals we dat al zo vaak hebben gehoord.

Omdat de Krim niet zit te wachten op Kievse taferelen van mensen die molotof cocktails aan het werpen zijn, en de aanwezigheid van radicale nationalisten zoals Yarosh (1) en Tyahnybok (2) met hun gevolg, hebben de burgers daar in sneltreinvaart allerlei burgerwachten samengesteld om samen met de inmiddels 6000 militairen die zijn overgestapt naar de lokale Krimse autoriteiten ervoor te zorgen dat een eventuele invasie van Kiëvse troepen kan worden afgeslagen.

De wachten bestaan ook uit zogenaamde 'Berkoet'-ordebewakers die vanuit andere regio's in de Oekraïne zijn overgestapt naar de Krim. Er wordt zelfs gewag gemaakt van enkele Kozakken die in hun traditionele kledij ook willen meehelpen met de verdediging van de Krim tegen eventuele agressie vanuit de hoofdstad. (3)

NOTEN
(1) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/nationalistische-yarosh-en-zijn.html
(2) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/de-neo-nazi-leider-van-svoboda-oleh.html
(3) http://rt.com/news/ukraine-crimea-fascists-forces-707/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten