donderdag 27 maart 2014

Krimse aanklager gezocht door de Oekraïense veiligheidsdiensten

De veiligheidsdiensten van de nieuwe coup-regering – die ondanks haar niet-democratisch gekozen staat volop miljardenafspraken maakt met de E.U. en het Schuldenfonds dat we het IMF noemen – hebben een lijst samengesteld van mensen die gezocht worden vanwege de bedreiging die ze zouden vormen voor deze coupregering.

Wanted: Natalia Poklonskaya
Natalia Poklonskaya is een aanklager uit de Krim die wordt verweten dat ze artikel 109 van het Oekraïens wetboek van strafrecht zou hebben geschonden. Dat artikel verwijst naar activiteiten om de huidige regering omver te werpen.

Afgelopen week zouden de veiligheidsdiensten maar liefst 22 mogelijke zaken aan het bestuderen zijn die allemaal gerelateerd zouden zijn aan overtreding op basis van artikel 109. Onder hen zijn ook enkele leiders van de protestbewegingen in Oost-Oekraïne, die de coupregering niet zomaar accepteerden.

De ironie van deze hele situatie is nogal schrijnend. Een veiligheidssysteem dat aan de macht is gekomen door een gewelddadige coup in Oekraïne, wat me toch duidelijk een schending lijkt van datzelfde artikel 109, gaat nu anderen vervolgen op basis van een artikel dat ze zelf met voeten hebben getreden, terwijl ze geen enkele democratische legitimiteit hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten