zaterdag 8 maart 2014

Europees Parlement Veroordeelt in 2012 de Oekraïense Svoboda-partij, maar negeert Haar grote aanwezigheid in huidige Kiev-regering

Een goede analyse van de situatie in de Oekraïne leert ons dat er vreemde dingen gaande zijn. In dit artikel haal ik een fragment aan uit december 2012 van het Europarlement waarin haar visie op de Oekraïne werd beschreven. Zij waren kritisch over de verkiezingen, en zij waren vooral kritisch over de aanwezigheid van de Svoboda partij (1) in het Oekraïens parlement.


Zoals John Laughland ons in de bovenstaande video (vanaf 3'30") herinnert zei het Europees Parlement in een communique dat zij bezorgd is over het toenemende nationalistische sentiment in de Oekraïne wat ertoe heeft geleid dat de Svoboda Partij in het Oekraïens parlement is gekozen. Het Europees Parlement herinnert de Oekraïne eraan dat racistische, antisemitische en xenofobische denkbeelden indruisen tegen de fundamentele Europese principes en ze moedigen pro-democratie partijen aan zich niet te verbinden met, of deze partij de gedogen (2)

Deze krachtige woorden van het Europees parlement lijken in het niets te verdwijnen nu de huidige coup-regering van de Oekraïne maar liefst vijf leden van deze Svoboda-partij in haar midden heeft en nog eens drie mensen op sleutelposities zou hebben. Wellicht moet het Europees Parlement toch ook weer iets van zich laten horen?

Hieronder nog een overzichtje van de groei van deze partij in de Oekraïne gedurende de laatste jaren:

Groei van de door het Europees Parlement veroordeelde Svobodapartij in Oekraïne (3)
Als afsluiter nog een shot van een tank die door de straten van Kiev reed met daarop de vlag van Patriotisch Oekraïne, die in de tweede wereld oorlog zouden hebben gecollaboreerd met Nazi-Duitsland. 

Patriotische Tank in de straten van Kiev - snapshot uit bovenstaande video

NOTEN
(1) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/de-neo-nazi-leider-van-svoboda-oleh.html
(2) (2) MEPs voice concerns about the rising nationalistic sentiment in Ukraine which led to the election of the "Svoboda" Party to the Parliament of Ukraine. The EP recalls that racist, anti-Semitic and xenophobic views go against the EU’s fundamental values and principles and it appeals to pro-democratic parties in the Ukrainian Parliament not to associate with, endorse or form coalitions with this party. (http://www.montesquieu-instituut.nl/id/vj5ei74qpou9/nieuws/europees_parlement_verkiezingen_oekraine?ctx=vgaxlcr1jzn2&start_tab0=60)
(3) http://www.geocurrents.info/geonotes/using-series-of-maps-to-represent-changes-in-time-how-diabetes-swept-the-u-s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten