maandag 3 maart 2014

Twee Miljardairs worden door Kiev benoemd tot Gouverneurs in Oostelijke provincies Oekraïne

De door zichzelf benoemde leiders in Kiev hebben een typische actie uitgezet door twee van de rijkste mannen van Oekraïne te benoemen tot provinciebestuurders in twee oostelijke provincies. Het betreft hier Igor Kolomoysky, de op twee na rijkste man van Oekraïne, goed voor 2,4 miljard dollar en Sergey Taruta, ook nog goed voor 2 miljard dollar.

Igor Kolomoysky - Een oligarch als leider in een oostelijke provincie in de Oekraïne
Igor Kolomoysky blijkt eigenaar te zijn van de Privat-groep, waaronder ook de grootste bank van de Oekraïne, de Privatbank. Hij is ook eigenaar van Ukrnafta, een gas- en oliebedrijf. Hij woont bovendien ook nog eens in Zwitserland en heeft zelfs twee nationaliteiten, waaronder naast de Oekraïense ook de Israëlische.

De miljardair Sergey Taruta - goed voor 2 miljard dollar - mag de stem van het
volk vertegenwoordigen in Oekraïense provincie Donetsk
Daarnaast hebben we nog Sergey Taruta, de eigenaar van één van 's werelds grootste ijzer- en staalbedrijven, ISD. Hij is de eigenaar van een grote commerciële bank, en schijnt bovendien gek te zijn op goud en juwelen.

Deze beide miljardairs mogen de stem van het volk gaan vertegenwoordigen in de oostelijke provincies Dnepropetrovsk en Donetsk. De rijkdom van de verjaagde president Yanukovich werd in de westelijke media breed uitgemeten. Zouden deze media ook zoveel aandacht vragen voor deze kapitalistische boegbeelden van de 'revolutie' van het Oekraïense volk?
Update 9 maart: zie voor meer info over de aanstelling van miljardairs in Oost-Oekraine (2,3)

NOTEN
(1) http://rt.com/news/ukraine-oligarch-rule-governors-512/
(2) The looting has begun - http://www.paulcraigroberts.org/2014/03/06/looting-ukraine-begun/
(3) http://www.theguardian.com/world/2014/mar/08/ukraine-oligarchs-appointments-new-fairness

Geen opmerkingen:

Een reactie posten