maandag 21 juli 2014

Wat deed de Oekraïense SU-25 Straaljager op zo'n 5 KM van MH-17 vlak voor de val van het Vliegtuig?

Pepe Escobar sprak op zaterdag 19 juli al over de informatie die vrij zou gaan komen van de Russische Defensie die het luchtruim van Oekraïne 24 uur per dag zou observeren (1). Hij schatte in dat het wat langer zou duren voordat we iets van ze zouden horen, maar enkele dagen later, op maandag 21 juli komt een verrassend bericht: vlak voordat het vliegtuig werd geraakt zou er een straaljager van het type SU-25 van het Oekraïense leger op zo'n 5 km afstand van het Maleisische vliegtuig hebben gevlogen (2).


Op de dag dat de VN-veiligheidsraad een resolutie goedkeurde waarin opgeroepen werd tot een internationaal en onafhankelijk onderzoek naar de ramp, wil Luitenant-Generaal Andrey Kartopolov wel eens horen wat een vliegtuig daar deed op dat moment.

Hij zei een verklaring te willen hebben voor de aanwezigheid van dit vliegtuig in een corridor die bestemd is voor passagiersvliegtuigen, op nagenoeg dezelfde tijd en op dezelfde hoogte als de Boeing 777. Hij voegde eraan toe dat een SU-25 een hoogte van 10 km kan halen en dat ze zijn uitgerust met R-60 raketten die een doel op een afstand van 12 km kunnen raken, en zeker op 5 km afstand.

De aanwezigheid van het militaire vliegtuig kan worden bevestigd door video-shots welke zijn genomen door het Rostov observatie centrum.

Dit bericht vanuit Moskou maakt het waarschijnlijker dat de twitterberichten van een zekere 'Carlos' rond de tijd van het neerhalen van het vliegtuig niet helemaal complete onzin zijn. Hieronder volgen de meest cruciale berichten voordat het account helemaal werd verwijderd, maar opgeslagen door Escobar:

- "De Boeing 777 werd geëscorteerd door twee Oekraïense straaljagers minuten voordat het vliegtuig van de radar verdween" (17.48)
- "Als de Kiev authoriteiten de waarheid zouden toegeven dan zouden ze zeggen dat er twee straaljagers zeer dichtbij het vliegtuig waren voor het incident, maar ze hebben het vliegtuig niet neergeschoten" (17.54)
- "Zodra de Maleisische Boeing 777 verdween hebben de Kiev-autoriteiten ons geïnformeerd over het neerhalen van het vliegtuig. Hoe wisten ze dat zo snel?" (18.00)
- "Alles is opgeslagen op radar. Voor degenen die het niet geloven, het vliegtuig is neergehaald door Kiev; wij weten het in het controlecentrum, en de militaire verkeerstoren weet het ook" (19.14)
- "Het Ministerie van Binnenlandse Zaken wist dat er straaljagers in de buurt waren, maar het ministerie van Defensie wist het niet" (19.15)
- "De militairen bevestigen dat het Oekraine was, maar het is onduidelijk waar de orders vandaan kwamen" (19.31)
Escobar voegt hieraan toe dat het ministerie van Interne Zaken in handen is van Andrey Paruby die nauwe banden heeft met de neo-nazi's van Maidan en bovendien met de Amerikaanse 'neocons' (1)

Andrey Paruby, mede-oprichter van de fascistische Sociale Nationale Partij,
die later haar naam veranderde in Svoboda (4), waar de EU in 2012 nog tegen waarschuwde (5).

Laten we hopen dat het onderzoek zó onafhankelijk zal zijn dat zelfs een uitkomst die wijst in de richting van innerlijke strijd binnen de Kiev-regering kan worden gepubliceerd. Dat zou natuurlijk zeer ongunstig zijn voor al die landen die het liefst Poetin alle schuld in de schoenen willen schuiven.

Gelukkig worden de zwarte (oranje) koffers naar Maleisië gebracht en niet naar een Westers land, waardoor er ook meer kans is dat de inhoud oprecht naar buiten kan komen. Als zou blijken dat Oekraïne zelf achter de aanslag zou zitten dan schudt dat aan de grondvesten van de Westerse steun aan de coup-regering van Kiev, en al het leed dat deze houding heeft veroorzaakt.

Op een andere site wordt nader ingegaan op de mogelijkheid dat een Oekraïense (Kiev) BUK-installatie is gebruikt, en hoe onwaarschijnlijk het is dat een BUK-raket vanuit Rebellengebied er voor zou kunnen zorgen dat het vliegtuig neerkwam waar het is neergekomen.

Laten we hopen dat de onderste steen boven mag komen ondanks alle politieke belangen die hierbij gemoeid zijn.

Updates 26 juli 2014:
- 10 Vragen voor Oekraïne die Rusland graag beantwoord wil hebben
- 10 Andere vragen over de vliegtuigramp
- 28 Vragen en Opmerkingen van Russische Defensie voor Oekraïne

In een verwijderde BBC-reportage (7) waren ooggetuigenverklaringen verwerkt. Deze ooggetuigen verklaarden dat ze een straaljager nabij de Boeing hadden gezien. Volgens hen verschuilen deze straaljagers zich achter passagiersvliegtuigen om te voorkomen dat ze worden neergehaald. Lekkere frisse praktijken.

Update 17 augustus 2014:
- Een zeer uitgebreide analyse van allerlei vreemde zaken rondom het neerhalen van de MH-17 kun je lezen op (8).

NOTEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten