zaterdag 8 maart 2014

Vice Gouverneur Filatov van Oekraïnse provincie over Krim: Eerst toezeggingen doen en dan Hangen we het tuig op

De Westerse media moeten het vaak hebben van een soort overweldiging. We kennen misschien nog de opgeklopte verhalen over het bombarderen van zijn volk door Gaddafi, waar later niets van waar bleek te zijn. Wat te denken van de chemische aanval in al-Ghouta welke meteen vanaf dag 1 in de schoenen werd geschoven van het Syrische leger, terwijl enkele maanden later bleek dat zij het haast onmogelijk gedaan konden hebben?

Boris Filatov - vice gouverneur van Oekraïnse provincie Dnepropetrovsk
Moammar Gaddafi werd ook uitgelachen toen hij zei dat Al-Qaida verantwoordelijk was voor het opjutten van mensen in het oosten van Libië. Later bleek dat het niets anders was dan Al-Qaida met al haar gespuis die er nu al jaren voor zorgen dat Libië geen veilige plek meer is.

Toen Vladimir Poetin laatst sprak (7) over een hoog gehalte aan ultra-nationalisten onder de anti-Russische coupplegers in Kiev, zal er ook menig hoongelach losgebarsten zijn in het vrije westen. Op deze blog hebben we al eerder aandacht besteed aan een paar typische ontwikkelingen, zoals de aanwijzing van een stel rijke miljardairs in bepaalde oostelijke provincies in de Oekraïne (1), de Hitler-groet brengende Oleh Tyahnybok van Svoboda (2) en natuurlijk onze Dmytro Yarosh (3) met zijn bivakmutsgezelschap.

Aan deze Oekraïense 'helden' van de democratie kunnen we nu ook Boris Filatov toevoegen. Deze ook recentelijk aangestelde vice-gourverneur van de industriële provincie Dnepropetrovsk, waar de in Zwitserland wonende miljonair en half jood Igor Kolomoysky ook pas tot gouverneur is benoemd (1), heeft meteen al goed van zich laten horen door zijn visie op de Krim te delen op facebook (4).

Zo heeft hij op zijn facebookpagina (5) laten weten dat hij vindt dat het niet zo handig was van de coupplegers in Kiev om meteen de talenwet terug te trekken door Russisch niet langer als twee officiële taal te erkennen. Dat klinkt nog alleszins redelijk. Hij vervolgt daarna zijn betoog met het idee dat er allerlei concessies zouden moeten worden beloofd en toezeggingen aan de mensen in de Krim om ze daarna... op te hangen.

Vertaald stukje van Boris Filanovs facebookpagina
Eerder gaf hij op zijn site ook al aan Stepan Bandera als een held te zien.
I am proud of Bandera. He is my Hero. Particularly, as I see that people are ready to die under red-and-black flags," (4)
Deze Bandera blijkt een grote nazi-collaborateur te zijn geweest die waarschijnlijk niets liever wilde dan Oekraïne een onderdeel te laten worden van het Duitse Rijk. In die zin moet het ook niet verbazen dat in januari en februari van dit jaar zo'n 675.000 Oekraïners naar Rusland zijn gevlucht uit angst voor dit soort rood-zwarte sympathieën (6).

Op een pagina van de Mediawerkgroep Syrië (7) zien we de huidige zelf-aangesteld premier Jatzenjuk van Oekraïne staan naast zijn revolutionaire vriend, de svoboda-leider Oleh Tyahnybok, waarbij hij ook een typische groet lijkt te maken.

NOTEN
(1) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/twee-miljardairs-worden-door-kiev.html
(2) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/de-neo-nazi-leider-van-svoboda-oleh.html
(3) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/nationalistische-yarosh-en-zijn.html
(4) http://rt.com/news/ukraine-dnepropetrovsk-crimea-protest-458/
(5) https://www.facebook.com/borys.filatov/posts/603173516431216
(6) http://rt.com/news/ukrainians-leave-russia-border-452/
(7) http://eng.kremlin.ru/news/6763

Geen opmerkingen:

Een reactie posten