zondag 2 maart 2014

Hoofd Marine Oekraïne kiest Partij voor de Autoriteiten op de Krim

In een perstoespraak op 2 maart 2014 gaf de hoofd-commandant van de Oekraïense marine, Denis Berezovsky (zie afbeelding onder), aan dat hij niet langer orders opvolgt van de zelf-uitgeroepen regering in Kiev. Hij heeft te kennen gegeven nog alleen orders te volgen van de autoriteiten op de Krim (1).


In een video staat hij naast de heer Sergey Aksenov (zie afbeelding hieronder, zonder stropdas), de premier van de autonome schiereiland de Krim. Deze laatste zegt in een toespraak dat de Krim momenteel zich op een historisch kruispunt bevindt. Deze dag zou wel eens een toekomstige regionel vrije dag kunnen worden omdat de mensen op de Krim zich uitspreken tegen de machthebbers in Kiev.

Hij roept het leger op de Krim op niet langer orders op te volgen van de niet-democratische gekozen leiders in de hoofdstad. Hij stelt dat vanaf hijzelf de democratisch en legitieme leider is van de troepen in de Krim.Hieronder kun je desbetreffende video in zijn geheel bekijken:Update 3 maart 2014 (Ned. tijd): Inmiddels hebben vijf andere hooggeplaatste militairen en beveiligingsambtenaren een eed afgelegd om zich te verbinden aan de Krim en niet langer aan de interim-regering in Kiev (2).

NOTEN
(1) http://rt.com/news/ukrainian-warships-leave-sevastopol-476/
(2) http://rt.com/news/military-commanders-sworn-allegiance-crimea-497/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten