zaterdag 3 mei 2014

De Donbass Knokploegen van Yarosh erkend door minister Avakov van Binnenlandse Zaken

We kennen nog wel de beelden van de Oekraïense legertanks die te horen hadden gekregen dat ze in het Oosten van de Oekraïne moesten vechten tegen gewelddadige terroristen die vochten voor een afscheiding van delen van Oekraïne om ook aansluiting te vinden bij Rusland. Toen ze daar aankwamen merkten ze dat ze waar voorgelogen en dat het vooral gewone burgers betrof die zich niet meer veilig voelden in hun eigen omgeving, alleen al omdat ze Russisch spraken.

Zij vertrouwden de via een coup aan de macht gekomen regering in Kiev niet en daarom liepen de nodige militairen over naar het andere kamp. Oekraïense tanks met Russische tanks waren het gevolg.

Lid van de Rechtse Sector, en wellicht ook van de nieuwe Don Bass Milities (1)
De regering doet er alles aan om dit soort blamages te voorkomen. Zo hebben ze onder andere de dienstplicht weer ingevoerd. Een andere tactiek de regering van Jatsenjoek toepast is het gebruiken van de knokploegen van Yarosh (2). Deze door Rusland gezochte leider van de zogenaamde 'Rechtse Sector' heeft zijn hoofdkwartier verplaatst naar een Oost-Oekraïens plaats, Dnepropetrovsk, vanwaar zij hun strijd tegen de anti-regeringsgroepen beter kunnen coördineren.

Hij heeft daarnaast recentelijk een nieuwe groep van vechters opgericht onder de naam 'Donbass'. Volgens Yarosh werken deze knokploegen in nauw overleg met de Nationale Veiligheids en Defensie Raad van Oekraïne en met het ministerie van Binnenlandse Zaken. De door de coupplegers gekozen minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov zou al gezegd hebben dat deze Donbass milities ingezet zullen worden in een nieuwe structuur die erop gericht is om de situatie in Oost-Oekraïne weer onder controle te krijgen.

Het zouden ook de mannen van Yarosh geweest zijn die verantwoordelijk zijn voor de 39 doden die gevallen zijn bij de brand in het vakbondsgebouw in de havenplaats Odessa (3). In een ander bericht wordt er echter gesuggereerd dat het eerder de voetbalfans waren van Chernomorets die de anti-Kiev groep opjaagden naar het vakbondsgebouw alwaar ze het gebouw in vuur en vlam zetten (4).

NOTEN
(1) http://rt.com/news/156584-right-sector-deaths-ukraine/ 
(2) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/nationalistische-yarosh-en-zijn.html
(3) http://rt.com/news/156480-odessa-fire-protesters-dead/
(4) http://linkis.com/nblo.gs/PVSRw

1 opmerking:

  1. Amerika en de Europese Unie willen heersen over de wereld.Zij willen de baas over de wereld spelen en Rusland uitschakelen. Daarna gaan ze hun vizier richten op de sterk opkomende landen in Azie. Hun volgende doel is het uitschakelen van China en India.Maar Rusland zullen ze niet klein krijgen.Ik steun het Russische volk.

    BeantwoordenVerwijderen