woensdag 6 augustus 2014

Oorlogszuchtige VS en EU dagen Russische Beer uit - Sancties en tegensancties

Het was de bemoeizuchtige E.U. die zich zo nodig moest mengen in de binnenlandse politiek van Oekraïne door zeer agressief de oppositie in het land te steunen. Zij negeerden de afspraken die destijds gemaakt waren in het Boedapest Memorandum van 1994 (1) om een neutrale politiek te voeren ten opzichte van de Oekraïne. Ook kon de NAVO zijn handen niet thuis houden en moesten zij zo nodig verder en verder oprukken naar de Russische grenzen.

Atlantische Agressie jegens Rusland kan niet onbeantwoord blijven (2)
Als dan vervolgens door deze Europese economische agressie heel Oekraïne in vuur en vlam komt te staan door een zeer anti-russische coup-regering, voorkomt Rusland dat dit klimaat een gevaar vormt voor haar eigen veiligheid en haar vloot aan de Zwarte Zee, en via een referendum kiest 96% van de bevolking van de Krim voor terugkeer naar Rusland. Vervolgens zien de Verenigde Staten hun kans om hun aartsrivaal Rusland aan te pakken en Europa verder tegen het land van Vladimir Poetin op te zetten, om zo hun wereldhegemonie te handhaven.

Poetin die het aandurft om de Verenigde Staten en Europa te trotseren en daarbij zeer redelijke taal gebruikt en daarbij ook de steun heeft van een groot deel van de wereldbevolking zoals China, India, Iran en een groot deel van Zuid-Amerika. Veel landen zijn die smerige militaire machtspolitiek van de Verenigde Staten met hun Europese lakeien via de NAVO helemaal zat, waardoor het agressieve sanctiebeleid van deze oude machten van weleer wel eens zou kunnen gaan uitpakken op een manier waardoor ze volledig hun macht gaan verliezen.

De Europese Landen volgens als Makke Schapen het Buitenlands Beleid
van de Meest Agressieve Natie van de afgelopen 60 jaar
De arrogante Europese houding en opzichte van Rusland heeft er op 6 augustus 2014 toe geleid dat de Russische Beer als het ware terugslaat, nadat ze vele weken vrij rustig hebben gewaarschuwd en hebben geprobeerd redelijk te blijven. Europa en de VS wilden echter niet wijken en hebben alleen maar zwaardere en zwaardere sancties afgekondigd om de economie van Rusland te ondermijnen.

Nu is Rusland gedwongen toch ook tegensancties af te kondigen die zich in eerste instantie vooral gaan richten op de landbouwproducten zoals groente, fruit, bloemen. Ook vlees, melk en kaas worden waarschijnlijk in de ban gedaan. Persoonlijk vind ik dit een slimme zet, zeker ook omdat Rusland er wel voor zorgt dat zij deze producten van andere landen kan krijgen, waarbij vooral landen in Zuid-Amerika de vervangende leveranciers zullen gaan worden (3, 4).

De Braziliaanse President Dilma Rousseff op Bezoek in Moskou bij President Putin op 14 december 2012 (6)
Hierbij moet je denken aan landen als Ecuador, Chili en vooral Brazilië en Argentinië die hun dierlijke producten mogen gaan afzetten in Rusland. Op deze manier ontstaan er banden tussen landen die waarschijnlijk zo sterk zullen worden dat uiteindelijk Europa de Russische markt wel kan vergeten. Ook trekt Rusland de banden met Iran sterk aan (5) waarbij olie- en gasuitwisseling een belangrijk ingrediënt zullen zijn.

LTO Nederland heeft al aangegeven dat ze veel verlies zullen gaan leiden en dat er mogelijkerwijs veel voedsel vernietigt moet worden. Hierdoor zouden er wel weer eens banen verloren kunnen raken. De hele hetze tegen Rusland zou wel eens zeer onverstandig kunnen zijn, en bovendien uitermate onnodig. Helaas zit de E.U. sinds het verdrag van Lissabon opgescheept met één buitenlands beleid en zijn ze hierdoor een makkelijke prooi voor de Verenigde Staten die zo door de grote jongens te beïnvloeden het hele beleid voor de E.U. kan bepalen.

Laten we hopen dat de arrogantie van de VS en haar Europese volgers ten val zal komen, en hopelijk op een manier die niet al te pijnlijk zal zijn. Het wordt tijd dat ze leren dat er ooit een moment komt dat ze niet langer de baas kunnen spelen in de gehele wereld.

NOTEN
(1) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/03/korte-analyse-brief-frans-timmermans.html
(2) http://www.zerohedge.com/news/2014-03-09/us-foreign-policy-one-cartoon
(3) http://rt.com/news/178484-putin-russia-sanctions-agriculture/
(4) http://rt.com/business/178540-russia-ban-us-poultry/
(5) http://rt.com/business/178316-russia-iran-oil-deal-sanctions/
(6) http://rt.com/politics/russia-brazil-putin-rousseff-moscow-065/

2 opmerkingen:

  1. We zouden van de VS kunnen eisen: Of jullie compenseren ons banenverlies of wij accepteren het voorstel van Vladimir Poetin die een soort Russisch TTIP willen aanbieden die veel lucratiever is en banen oplevert ipv kost.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vladimir Poetin en zijn minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov hameren er al jaren op dat er tussen Rusland en de NAVO een buffer moet liggen. De Russen accepteren geen NAVO landen die direct aan Rusland grenzen en waar Amerikaanse wapensystemen worden opgesteld. Omgekeerd accepteren de Amerikanen dat ook niet. Denk aans aan de Cuba-crisis uit 1962 waarbij de Sovjet-Unie destijds raketten wilde plaatsen op Cuba. Dat mondde bijna uit in de derde wereldoorlog.Het beleid van het Westen en de NAVO is er de oorzaak van dat de situatie in de Oekraïne is zoals die nu is.Geopolitieke wetenschapper John Mearsheimer legt de grootste verantwoordelijkheid voor de crisis in Oekraïne waar ze thuis hoort: bij Washington en zijn Europese bondgenoten. “Amerikaanse en Europese leiders blunderden met hun poging om Oekraïne te veranderen in een westers NAVO-bolwerk aan de Russische grens.”...

    Met de economische sancties tegen Rusland is een nieuwe tijdperk van economische oorlogsvoering aangebroken. Een tijdperk van deglobalisering,waarin grondstoffen strategische reserver worden en onze welvaart niet meer vanzelfsprekend is. Maar ook een wereld waarin economsiche en politieke macht verschuift. Van een unipolaire wereldorde op basis van de Amerikaanse dollar naar een multipolaire wereldorde op de basis van verschillende valuta en mogelijk zelfs goud. Het Amerikaanse dollarsysteem is een bron van permanente vijandige acties,verwijzend naar de vele economische sancties die de de Verenigde Staten opleggen aan andere landen.Daarom moet Rusland minder afhankelijk worden van de dollar.Europa dreigt door haar sanctiebeleid tegen Rusland in een recessie te belanden.Energie en brandstoffen zullen duurder en mogelijk zelf schaars worden,met alle gevolgen van dien voor consumenten en bedrijven.De VS willen dat de EU zwak en afhankelijk is van de VS.En zoals Paul Wolfowitz(tot begin 2005 was hij Amerikaans viceminister van Defensie onder president George W. Bush) schreef in 1992: “De eerste rivaal van de Verenigde Staten is de Europese Unie, waarvan de ontwikkeling moet worden tegengegaan”...

    BeantwoordenVerwijderen