maandag 30 maart 2015

Reuters vervalst moedwillig interview met getuige in Lugansk van MH-17 ongeluk

Iedereen die wat verder kijkt dan de Nederlandse en West-Europese pers weet dat veel nieuws subtiel verdraaid wordt zodat het anti-Russisch en pro-Europees/Amerikaans klinkt. Als de Europese Unie zich heel hardnekkig vastbijt met een voorstel om Oekraïne naar West-Europa te trekken, wordt gesproken over Russische agressie. Als President Assad zijn land beschermt tegen moslim-extremisten wordt hij neergezet als een dictator die dient te verdwijnen.


Het gwraakte stukje manipulatie van Reuters

De vrijheidsstrijders in Oekraine die de coup-regering niet accepteren, worden weggezet als pro-Russische separatisten die trots een beertje tonen uit de resten van de MH-17 vlucht (2). Poetin wordt beschuldigd als zijnde het meesterbrein achter de aanval, etc.

Een nieuw element dat naar boven kwam drijven was de verdraaiing van een interview dat gedaan was door Reuters, ook  niet vies van wat pro-westerse propaganda-jounaistiek (1). In de onderstaande bijdrage kun je een gesprek horen met de bovengenoemde getuige Fedotov, die vertelde over hoe een journalist van Reuters dingen had geschreven die hij helemaal niet had gezegd. Zo werd er gesuggereerd dat hij tijdens het interview andere dingen had gezegd dan na het gesprek.Hij zou voor de camera niet hebben durven zeggen dat de BUK-raket afkomstig was van het gebied dat in handen was van het Oekraiense leger, uit angst voor represailles van de Rebellen. Dit zou echt volledige onzin zijn, aldus Fedotov.

Dit nieuws komt naar buiten op het moment dat vanuit Nederland de vraag komt naar getuigenverklaringen. Laten we hopen dat ze ook contact zoeken met meneer Fedotov.


Noten
(1) http://rt.com/news/245141-reuters-witness-misreport-mh17/
(2) http://oekrainevanuitrussischperspectief.blogspot.nl/2014/07/mediamanipulatie-rondom-oekraiense-man.html
(3) http://nos.nl/artikel/2027660-justitie-zoekt-getuigen-van-neerhalen-mh17-door-buk-raket.html

1 opmerking:

  1. Rusland financiert de rebellen en is er ook daadwerkelijk bij betrokken. De Russen zouden moeten weten dat hun leugens geen steek houden als zouden de Russische soldaten "toeristen " zijn. Maak iemand anders iets wijs. Anderzijds beweerde Poetin dat er GEEN Russische troepen betrokken waren bij de laffe inval van Oekraïens grondgebied -de Krim. Om later toe te geven dat er wel degelijk Russische troepen op de Krim vochten. Dan waren er zogezegd geen troepen aanwezig in Oost-Oekraïene, wat dan weer de zoveelste leugen was. Poetin die publiekelijk liegt ! Zegt veel over de persoon Poetin. In 1939 liep er in Duitsland ook zo'n individu rond. Wat MH17 betreft ook hier gaan de Russen serieus uit de bocht. Hoeveel versies hebben ze al niet verzonnen ? Vier, vijf ? Minder zeker niet. Denkt de Rus nu echt dat we idioten zijn ?

    BeantwoordenVerwijderen