vrijdag 23 mei 2014

Oekraïense Helicopters nemen eigen Militairen onder vuur nabij Volnovakha in Donetsk

Op 23 mei verscheen er een youtube video op internet waarin te zien was hoe een groep militairen, waarvan een aantal insignes droeg van het Oekraïense leger, zich schuilhield op een akker (1). Het was nabij een controlepost die ze hadden heroverd op de anti-Kiev groepen. Verrassend hierbij is dat er op een bepaald moment enkele helicopters overvliegen die na verloop van tijd ook op hun eigen mannen gaan schieten.

Oekraïense helicopter (shot uit video, 1)
De nacht ervoor waren er 16 Oekraïense soldaten gedood nabij het dorpje Volnovakha in de regio Donetsk (2). Wat is hier allemaal aan de hand kun je je afvragen? Volgens sommige geruchten (2), zijn de 16 militairen gedood door de Extremistische pro-coup beweging 'De Rechtse Sector', die de militairen zouden hebben vermoord omdat ze orders vanuit Kiev hadden geweigerd. Zij zouden niet op burgers hebben willen schieten en zich hebben teruggetrokken.

Over het helicopterincident de dag erop kan nog gezegd worden dat het mogelijkerwijs ook gewoon om een misverstand ging, waarbij de helicopterpiloten dachten dat de controlepost weer was ingenomen door de pro-autonomie milities, en daarom het vuur openden.

NOTEN
(1) http://rt.com/news/161044-ukraine-helicopter-checkpoint-attack/
(2) http://rt.com/news/160804-military-checkpoint-attack-ukraine/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten