dinsdag 27 mei 2014

Werknemers in het Oosten worden gedwongen te demonstreren tegen Opstandelingen

In de Zuid-Oostelijke provincies Donetsk zet een machtige miljonair, de heer Rinat Akhmetov, veel werknemers die in de vele bedrijven die hij bezit, werkzaam zijn, onder druk om te demonstreren vóór de coup-regering in Kiev, en tégen de opstandelingen in hun eigen regio. Zo werden veel werknemers gedwongen om naar het Donbass Arena stadion te gaan voor een pro-Kiev demonstratie. Indien ze niet zouden meegaan zouden ze hun baan verliezen (1).

De miljonair Rinat Akmetov werd door de Guardian
in 2011 beschreven als de rijkste man van Oekraïne (2)
Op zondag 25 mei werd de woning van deze oligarch belegerd door boze burgers. De oligarchen schijnen het allemaal erg goed te kunnen vinden met de nieuwe machthebbers die via een door het Westen opgejutte coup aan de leiding zijn gekomen.

De zogenaamde 'revolutie' die vooral als doel lijkt te hebben Rusland verder in te snoeren, lijkt vooral een revolutie voor de allerrijksten van het land, en de westerse bankensector, samen met het IMF.

Ook al zijn veel mijnen in het bezit van deze machtige Oekraïense man, durfden veel mijnwerkers het toch aan om dinsdag massaal te gaan staken om zo hun steun uit te spreken voor de opstand in het Oosten tegen de agressie van Kiev (1).

NOTEN
(1) http://rt.com/news/161716-ukraine-donetsk-storming-alarm/
(2) http://www.theguardian.com/uk/2011/apr/19/rinat-akhmetov-one-hyde-park

Geen opmerkingen:

Een reactie posten