zondag 27 april 2014

Verenigde Staten vrezen Engelstalige Media uit niet-Westerse Landen

Hillary Clinton sprak in maart 2011 al over de opkomst van concurrerende informatiebronnen, die ertoe zouden leiden dat de Verenigde Staten de 'informatie-oorlog' zouden kunnen gaan verliezen (1). Haar opvolger, John Kerry, heeft in april 2014 ook weer eens aandacht besteed aan die concurrerende zenders die de propaganda-kanalen van de Westerse wereld, zoals BBC, FOX, CNN en ook de NOS verstoren.

Mijn favoriete Geopolitieke analist: Pepe Escobar over de propaganda van het Westen
Dit keer sprak John Kerry ook met naam en toenaam over één van die zenders die de boodschap voor de wereld vanuit de VS verstoort, namelijk RT (2). Een zender die ik al jaren als alternatieve bron gebruik voor de websites over Syrië, Libië en recentelijk ook over de Oekraïense crisis. 

In een heerlijk gesprek analyseert Pepe Escobar de uitspraken van John Kerry over RT, en hoe hij het afschilderde als 'Poetin's propaganda kanaal'. Geniet mee van de haarscherpe woorden van deze man die al jaren ons verblijd met een geluid dat indruist tegen dat wat we onze Hollandse kranten lezen, waar we niets anders horen dan verhalen over hoe slecht en duister leiders als Moammar Gaddafi, Assad en Poetin wel niet zouden zijn.NOTEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten