vrijdag 8 augustus 2014

Warm waterkraan voorlopig uit in groot deel van Kiev om Gas te sparen

Begin Augustus is besloten door de regering van Oekraïne om niet langer warm water te leveren aan grote delen van Kiev. Veel appartementcomplexen krijgen vanuit een centraal punt hun warm water geleverd. Volgens lokale bronnen zou maar liefst 60% van de bewoners van Kiev geen warm water meer uit de kraan krijgen en dat zou wel eens tot oktober kunnen gaan duren volgens de burgermeeester van Kiev, Vitaly Klitschko.

Voorlopig geen warm water in Kiev...voor hoe lang?
Kiev heeft 1,2 miljard kubieke meter gas in voorraad en dat is niet genoeg om de winter mee door te komen. Op deze manier wordt wat bezuinigd. Er wordt ook gespeeld met andere mogelijkheden, zoals het misschien al eerder naar school gaan van kinderen, of het naar school gaan op zaterdagen, nu het nog warm is, zodat er in de winter een langere vakantie kan worden gegeven.

Kiev zou nu genoeg hebben tot ongeveer december. Wat daarna volgt is onduidelijkheid. Met hun agressieve houding ten opzichte van Rusland maken ze het zichzelf in ieder geval niet makkelijk. Gelukkig hebben ze de E.U. die er op zal toezien dat heel het land wordt geprivatiseerd en verkocht aan westerse bedrijven.

NOTEN
(1) http://rt.com/news/178836-kiev-no-hot-water/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten