maandag 11 augustus 2014

Griekse Europarlementariërs spreken over Imperialistische Interventie door de VS, EU en de NAVO in Oekraine

De Griekse economie draait al langere tijd niet zo lekker en dan krijgen ze nu ook nog eens te maken met de door de VS bekokstoofde handelsoorlog tegen Rusland. Het is dan ook niet verrassend dat enkele Griekse communistische europarlementariërs, namelijk Kostantinos Papadakis and Sotiris Zarianopoulos van zich laten horen. Zij eisen dat de E.U. hun sancties tegen Rusland terugdraait omdat het verder de Griekse economie ruïneert. Zij spreken zelfs over een imperialistische interventie van de VS, de Europese Unie en de NAVO.

Griekse Meloenen bereiken Rusland voorlopig niet (4)
De NAVO heeft inmiddels ook weer eens van zich laten horen door voor 4,5 miljoen dollar aan militair ondersteuningsmateriaal te leveren aan Oekraïne. Het betreft hier zogenaamde 'non-lethal' spullen zoals helmen, slaapzakken, beschermende vesten, tenten en eerste-hulppakketten (2).

Inmiddels hebben Rusland en China een verdrag met elkaar gesloten over de levering van fruit en groente aan Rusland via enkele nog op te zetten voedingsknooppunten, waaronder op de Chinees-Russische grens bij Dongning (3).Een Duitse parlementariër van de Bondsdag, Gregor Gysi, bekritiseerde de regering van Angela Merkel doordat ze het sanctiebeleid tegen Rusland ondersteunt. Hij noemde het kinderachtig. Hij voegde eraan toe dat President Obama het steeds heeft over economische sancties, maar dat zij niet worden geraakt, maar Duitsland wel (1).

NOTEN
(1) http://rt.com/news/179348-russia-sanctions-europe-protests/
(2) http://rt.com/news/179136-nato-plane-arrives-ukraine/
(3) http://rt.com/business/179376-russia-china-fruit-vegetable/
(4) http://www.thetoc.gr/eng/economy/article/russia-reconsidering-potential-ban-on-greek-fruits

Geen opmerkingen:

Een reactie posten