zondag 13 juli 2014

Oekraïense Ombudsman eist dat Rusland geen Oekraïense Wezen mag Opnemen

Een Oekraïense ombudsvrouw Valeria Lutkovskaya heeft Rusland opgeroepen geen Oekraïense weeskinderen meer op te nemen die vluchten uit het oorlogsgebied in Zuid-Oost Oekraïne. Zij wijst erop dat er internationale verdragen bestaan die verbieden zomaar kinderen op te nemen uit een ander land zonder dat daarvoor de juiste papieren zijn ingevuld.

Valeria Lutkovskaya  - Ombudsvrouw voor kinderrechten in Oekraïne
Ze eist dan ook dat alle weeskinderen onmiddelijk worden teruggestuurd naar Oekraïne. Ze heeft daartoe ook een brief geschreven aan Generaal Kulishov van het grensgebied tussen de afvallige provincie Donetsk en Rusland. Zij beschuldigt Rusland van het kidnappen van Oekraïense kinderen.

De Russische onderminister Dmitry Rogozin reageerde door te stellen dat mevrouw Lutkovskaya klaarblijkelijk denkt dat de kinderen het beter hebben als ze worden gebombardeerd door de troepen van Kiev. Haar Russische tegenhanger, Pavel Astakhov, sloeg terug door te stellen dat zij opeens bewust werd van het lot van de wezen in het oorlogsgebied en dan niet verder komt door te eisen dat ze niet naar Rusland mogen vluchten. "Het zou haar meer sieren als ze zich met handboeien vastmaakt aan president Poroshenko, zodat ze hem kan laten stoppen met het vermoorden van zijn eigen volk", aldus Astakhov.

Het onmogelijk maken om kinderen te laten vluchten is inhumaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten